Image-Description
Krasnoselski dezvăluie unde se va întâlni cu Dodon și ce subiecte intenționează să discute cu acesta (VIDEO)
Politic 25 octombrie 2019, 13:57 | 2253

În cadrul întâlnirii pe care o va avea cu președintele Igor Dodon, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, intenționează să discute probleme de ordin umanitar, social și economic, dar se declară dispus să abordeze și alte subiecte, la propunerea Chișinăului.

Krasnoselski a confirmat pentru presa din Transnistria că întâlnirea sa cu Dodon se va desfășura marți, pe 29 octombrie, în pensiunea prezidențială de la Holercani.

Acesta a mai spus că administrația transnistreană și-a format deja agenda, care include o bună parte din problemele discutate anterior, dar care „rămân actuale și trebuie rezolvate”.

„Formând agenda, ne bazăm pe problemele cu care oamenii se confruntă aproape zilnic. Încercăm să le soluționăm și pentru aceasta le includem în agenda negocierilor. Acestea sunt problemele bancare, problema plăților, probleme care țin de telecomunicații, încetarea cauzelor penale motivate politic, probleme de trafic internațional, export, import, etc. Le vom ridica, vom discuta, vom propune soluții. Suntem gata să luăm în considerare și probleme suplimentare pe care le are partea moldovenească”, a declarat Krasnoselski.

Anunțând viitoarea sa întâlnire cu Vadimim Krasnoselski, Igor Dodon scria săptămâna trecută că a discutat agenda acesteia cu vicepremierul pentru reintegrare, fără să precizeze care anume sunt subiectele aflate în discuție.

Menționăm că Igor Dodon a avut până în prezent cinci întâlniri bilaterale cu liderul separatist Vadim Krasnoselski, iar la Holercani ei s-au mai întâlnit la sfârșitul lui martie 2017.

Opinia ta contează. Comentează!