Damir rămâne în arest preventiv
Politic 3 august 2021, 18:00 | 1192

Finul lui Plahotniuc, Dorin Damir, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile în Penitenciarul numărul 13. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Avocații lui spun că vor contesta decizia la Curtea de Apel. Nici la ședința de astăzi, Damir nu s-a prezentat la ședință. Apărătorii spun că acesta este un drept al clientului lor. Mai mult, inculpatul refuză să discute și cu procurorii.

După ce magistrații au pronunțat decizia, avocatul lui Dorin Damir ne-a spus că v-a contesta decizia și că clientul lui pledează nevinovat. Apărătorul lui nu s-a oprit pentru a discuta cu jurnaliștii, așa că a trebuit să ținem pasul după el. „Ziarul de Gardă” a publicat mai multe documente care ar fi din dosar, în care se arată că Damir ar fi beneficiat de acte sub o altă identitate. ALEXANDRU LEVINSCHI, avocat: "-Este adevărat că Dorin Damir a avut buletin de identitate și permis de conducere pe un alt nume și prenume? -Colegul meu a declarat că am semnat o declarație privind nedivulgarea multor date. -Ce face clientul dumnevoastră? De ce nu vine la nicio ședință? -Deci asta este o întrebare deplasată, deci cum se simte cred că nu este momentul oportun."

Procurorul de caz ne-a spus, în context, că, într-adevăr, instituțiile statului ar fi eliberat anumite acte, ilegal. DUMITRU RAILEAN: "Asta ține de fondul cauzei, eu nu vă pot da detalii, ceea ce ține de urmărirea penală, sunt investigate aspectele date, precum că au fost utilizate resursele instituțiilor publice la eliberarea unor documente, în afara unor temeiuri care sunt prevăzute de legislație."

Dorin Damir este cercetat în acest dosar alături de actualul șef al Inspectoratului de Poliție Balți Valeriu Cojocaru, dar și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru. Cei trei sunt învinuiți de - abuz de serviciu, trecerea ilegală a frontierei de stat, delapidarea averii străine și falsul în acte publice. Tot în acest dosar recent a fost reținut și fostul șef al IGP, Alexandru Pânzari.

Opinia ta contează. Comentează!