Jurnalul orei 15, 6 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 6 decembrie 2023, 16:04 | 804

Prezentat de Vasile Luchianu

Oamenii speră că vor ieși bine și din această iarnă. Cei care s-au înscris la programul „Ajutor la contor” trag nădejde că facturile la căldură și curent vor fi mai mici, datorită compensațiilor calculate de guvern. Astăzi, mulți dintre cei pe care i-am întrebat cum se vor descurca, ne-au spus că nu știu în ce categorie de vulnerabilitate au fost incluși. Mai triști sunt pensionarii de la sate, care-și încălzesc casele cu lemne.

Persoanele care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md își pot afla categoria de vulnerabilitate energetică, accesând site-ul. Guvernul a făcut publice mărimea ajutoarelor în factură pentru această iarnă, iar diferența față de anul trecut este că nu se vor mai oferi compensații concomitent pentru gaze, energie electrică și căldură. Pentru acest an, autoritățile au stabilit șapte categorii de vulnerabilitate. Este vorba de categoria de vulnerabilitate extremă, foarte ridicată, ridicată, medie, scăzută, primară și fără vulnerabilitate.

Voluntarii Societății Naționale „Crucea Roșie” au desfășurat astăzi în Grădina publică Ștefan cel Mare o acțiune de informare a populației. În mod special, experții au vorbit despre un stil de viață sănătos și conștientizarea pericolelor specifice iernii. Pentru ca discuțiile să meargă mai bine, reprezentanții „Crucii Roșii” i-au servit pe trecători cu ceai fierbinte. Gestul a fost apreciat cum se cuvine.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie