Image-Description
CEC va examina astăzi decizia privind neînregistrarea lui Codreanu
Politic 30 septembrie 2019, 09:10 | 1100

Comisia Electorală Centrală (CEC) urmează să examineze luni contestația depusă de Ruslan Codreanu la decizia Consiliului Electoral de Circumscripție privind neînregistrarea sa în calitate de candidat la funcția de primar al Capitalei.

În hotărârea sa din 26 septembrie, organul electoral își motivează refuzul prin faptul că aproape două mii de semnături din cele 10 454 prezentate de Ruslan Codreanu nu ar fi fost valabile, în timp ce minimul necesar este de zece mii.

Tot astăzi, CEC va examina contestații similare depuse de Partidul Patrioții Moldovei și activistul Oleg Brega în legătură cu refuzul Consiliului Electoral de Circumscripție de a-i înregistra în calitate de concurenți electorali.

Membrii CEC vor mai examina astăzi și contestația depusă de candidatul PDM la funcția de primar de Chișinău, Vladimir Cebotari împotriva Blocului ACUM și a candidatului său Andrei Năstase, pentru că s-au lansat în campania electorală la 21 septembrie, înainte de înregistrarea oficială în cursă care a avut loc trei zile mai târziu.

O cerere similară, împotriva lui Andrei Năstase, a fost depusă și de formațiunea 1Uniunea Salvați Basarabia”.

Opinia ta contează. Comentează!