Image-Description
Deputatul Iurie Reniță critică politica externă a Republicii Moldova, dar rămâne în blocul ACUM
Politic 1 octombrie 2019, 11:18 | 1673

Deputatul Iurie Reniță se declară decepționat de politia externă promovată de actuala guvernare și anunță că ar putea părăsi blocul ACUM. Totodată, el dezminte că ar fi părăsit deja majoritatea parlamentară, așa cum s-a vehiculat în presă. Declarații în acest sens au fost făcute de Iurie Reniță, într-o conferință de presă, în care a accentuat că vorbește în nume propriu, dar nu de reprezentant al Platformei DA sau de președinte al Comisiei pentru politică externă.

Fostul ambasador al Republicii Moldova la București a calificat prestația președintelui Igor Dodon la ONU drept una „lamentabilă”, adăugând că șeful statului trădează interesul național, fiind aservit Moscovei.

Iurie Reniță a mai afirmat că acordul temporar dintre PSRM și blocul ACUM nu a fost în totalitate implementat, la capitolul restanțe fiind „reforma cardinală” a Justiției și în investigarea evenimentelor din 7 aprilie 2009. La fel, el s-a declarat reticent față de noul acord politic dintre PSRM și acum, pentru că acesta „nu va fi respectat anume de Igor Dodon”.

„Mi-am dorit și îmi doresc în continuare să mă implic în politica externă și din postura de deputat, și de președinte al comisiei parlamentare de politică externă. Nu mai sunt la vârsta la care aș avea frustrări personale și profesionale. Mai degrabă am decepții. Putem avea o politică externă de succes dacă vom manifesta constant verticalitate. Nu accept o politică vicioasă. Îmi exprim speranța că împreună cu Blocul ACUM vom continua colaborarea. Nu am scopul de a dezbina Blocul ACUM”, a spus Reniță.

Întrebat dacă vrea să părăsească frațiunea Platformei DA, Iurie Reniță a spus că reflectează în continuare posibilitatea de a continua „în altă formulă”.

Opinia ta contează. Comentează!