Denunțul împotriva lui Dodon, respins
Politic 1 iunie 2020, 18:52 | 1780

Procuratura Generală a refuzat să inițieze un proces penal în cazul lui Igor Dodon pentru dezvăluirea numelui primei paciente din Moldova care a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei Demnitate și Adevăr Liviu Vovc, autorul denunțului împotriva șefului statului. Potrivit lui Vovc, „Procuratura Generală a constatat că nu există temei pentru a începe urmărirea penală în acest caz”. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a confirmat cele spuse de Liviu Vovc.

Pe 9 martie, Igor Dodon a făcut public numele primei moldovence care a fost depistată cu noul tip de coronavirus după revenirea din Italia. Șeful statului divulgase numele pacientei după ce premierul Ion Chicu a criticat-o dur, declarând că e ”iresponsabilă” pentru că ar fi fugit dintr-un spital italian. Asta chiar dacă victima spunea că a fost externată cu diagnosticul ”pneumonie”.

Peste câteva zile, deputatul Liviu Vovc a expediat o sesizare procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în care a solicitat începerea unui proces penal în privința președintelui țării, care ar fi divulgat date cu caracter personal. Duminică, Vovc a anunțat că procurorul de caz nu a inițiat urmărirea penală pentru că atunci când este vorba despre astfel de abateri ar fi nevoie de o plângere din partea victimei.

În opinia deputatului, scopul acestor manevre este ca el să nu poată contesta ordonanța în judecată și să nu reușească să obțină începerea urmării penale a președintelui. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a confirmat că Liviu Vovc a primit un răspuns în scris la sesizarea sa, dar alte comentarii a refuzat să facă. 

Opinia ta contează. Comentează!