Maia Sandu a declarat, într-o emisiune la ProTV Chișinău, că va merge la discuțiile convocate în Parlament până la începutul ședinței plenare de la ora 15.00 pentru a le transmite deputaților, încă o dată, mesajul Guvernului - nu va renunța la decizia de asumare a modificărilor la Legea procuraturii.

„Noi suntem deschiși, nu facem jocuri pe sub masă și considerăm că doar aceasta este modalitatea de a numi un procuror independent. Dacă lui Igor Dodon îi este frică de justiție corectă, nu are decât să nu accepte”, a declarat Maia Sandu.

Vorbind despre o posibilă demitere a Guvernului, ea a spus: „Dacă le e frică de reforma justiției, înseamnă că vor veni cu moțiunea de cenzură și vor vota pentru demiterea Guvernului, dacă au același interes ca și noi – să se facă ordine în țară, să se construiască un stat de drept, pentru ca toți hoții să știe că nu se mai poate de furat aici și că vor fi sancționați, pentru ca oamenii să aibă siguranța zilei de mâine, dacă au interesele cetățeanului pe prim plan, atunci vom merge mai departe împreună”.

Șefa Cabinetului de Miniștri a comentat și afirmația lui Igor Dodon, care se arăta aseară convins, în proporție de 90%, că Guvernul va cădea.

„Nu știu dacă pot să comentez în raport cu cele 90 - 99%, însă asta înseamnă că Dodon nu are o înțelegere doar cu PSRM, dar și cu PD și cu cei din Partidul Șor. Probabil au această înțelegere dacă vorbesc despre aceste procente”, a spus Maia Sandu.

Amintim că astăzi, 8 noiembrie, premierul Maia Sandu urmează să se adreseze Parlamentului în susținerea modificărilor aplicate de Guvern la Legea Procuraturii, pentru care și-a asumat răspunderea.