Jurnalul orei 17, 8 Martie
Jurnalul orei 17:00 8 martie 2024, 18:10 | 686

Prezentat de Călin Jucovschi

Pentru femei - totul! Piețele din Chișinău au fost pline dis-de-dimineață de către cei care vor să facă un gest frumos pentru mame, soții, surori sau fiice. Chiar dacă sunt scumpe, mai ales azi, de 8 martie, florile sunt mereu admirate și dorite de femei, iar bărbații nu s-au zgârcit și le-au cumpărat cu brațul. Au plătit cât li s-a cerut, fără tocmeală. Unii au dat și câte 500 de lei pentru un buchet de lalele.

Femeile predomină în numărul populației Republicii Moldova și au o speranță de viață mai mare decât bărbații. Potrivit Biroului Național de Statistică, la 100 de femei le revin 90 de bărbați. Datele BNS pentru anul 2022 arată că femeile au un nivel de instruire mai înalt decât bărbații, dar câștigă mai puțin.

Zeci de femei și bărbați au ieșit astăzi în centrul Chișinăului, la un marș feminist. Evenimentul s-a desfășurat cu lozinca „Violența sexuală nu o ascunzi sub covor”. Fiecare participant avea o panglică sau stofă de culoare albastră, în semn de solidaritate cu femeile, care au suportat o atitudine necorespunzătoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie