Jurnalul orei 17, 15 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 15 decembrie 2021, 17:56 | 992

Prezentat de Vasile Luchianu

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA au descins astăzi cu percheziții acasă la fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Ion Caracuian. Procurorii au anunțat în această seară că, în privința bănuitului, nu a fost aplicată nicio măsură procesuală de constrângere.

Republica Moldova vrea să devină membru al Uniunii Europene într-o zi și ar fi de preferat ca acest eveniment să se întâmple mai devreme, decât mai târziu. Asta a declarat președintele Maia Sandu într-un interviu exclusiv pentru agenția Reuters. Aflată la Bruxelles, unde are loc summit-ul Parteneriatului Estic, Maia Sandu a atras atenția că i-a comunicat Moscovei despre faptul că intenția de integrare europeană este opțiunea și alegerea Republicii Moldova.

În pofida crizei pandemice și economice, în primele zece luni ale anului curent, Republica Moldova a exportat mărfuri în valoare de aproape 2,5 miliarde de dolari, exporturile înregistrând astfel o creștere de 23,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Datele Biroului Național de Statistică arată că Uniunea Europeană absoarbe peste 61% din exporturile moldovenești, România fiind principala piață de desfacere pentru producătorii autohtoni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie