PCCOCS: Declarațiile lui Tauber, privind pregătirea unor provocări militare în regiunea transnistreană, nu și-au găsit confirmare
Justiţie 13 aprilie 2023, 15:29 | 323

Declarațiile deputatului Partidului Șor Marina Tauber, privind pregătirea unor provocări militare în proximitatea regiunii transnistrene, nu și-au găsit confirmare. Despre aceasta anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, care a verificat declarațiile făcute de Tauber la briefingul din 24 martie.

Instituția informează că în urma verificărilor s-a constatat că declarațiile Marinei Tauber sunt neîntemeiate, deoarece aceasta nu s-a prezentat în fața oamenilor legii pentru a le confirma. Tauber a fost citată de mai multe ori, însă, de fiecare dată a refuzat.

EMIL GAITUR, purtător de cuvânt, PCCOCS: "În cadrul examinării declarațiilor făcute de aceasta la briefingul din 24 martie, Marina Tauber a fost citată de oamenii legii în repetate rânduri pentru a conforma alegațiile sale cerințelor Codului de procedură penală. Deputata, însă, de fiecare dată a refuzat, invocând motive pe care procurorii PCCOCS le consideră neîntemeiate."

Marina Tauber nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Amintim că, pe 24 martie, Tauber a declarat într-un briefing că actuala guvernare ar pregăti pentru data de 17 aprilie provocări în proximitatea regiunii transnistrene. Mai mult decât atât, deputatul a declarat că Maia Sandu și Dorin Recean ar fi comandat „unui șir de întreprinderi moldovenești” trei mii de sicrie. Tauber a spus că informația i-ar fi fost prezentată de „servicii speciale internaționale”. Într-o reacție oficială, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat atunci că afirmațiile Marinei Tauber „sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate”.

Opinia ta contează. Comentează!