Guvernul Chicu, în vizorul Maiei Sandu
Politic 25 februarie 2020, 20:33 | 1864

Fostul prim-ministru Maia Sandu a prezentat astăzi raportul său, alternativ, privind activitatea Guvernului Chicu în 100 de zile. ”Este un Guvern al izolării internaționale, un Guvern al preluării schemelor și corupției”, a declarat președintele Partidului Acțiune și Solidaritate. Ion Chicu nu a comentat, deocamdată, dar consilierul lui afirmă că liderul PAS are o obsesie.

În raportul sau, Maia Sandu a vorbit despre majorarea tarifelor la transportul interurban, scumpirea carburanților, dar și despre facturile la agentul termic, care, potrivit ei, ar fi exagerate. Un alt subiect abordat a fost dubla indexare a pensiilor. Potrivit fostului prim-ministru, ideea s-a transformat în mica indexare a pensiilor. Maia Sandu a acuzat și repunerea în funcții publice a unor persoane care ar avea probleme de integritate, din anturajul lui Vladimir Plahotniuc. Premierul Ion Chicu nu a reacționat la declarațiile respective, deși deseori postează mesaje pe Facebook atunci, când este criticat. Un comentariu ne-a oferit Vitalie Drăgancea, consilierul prim-ministrului.

Nu a reacționat, deocamdată, nici instituția prezidențială. Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Ion Chicu a dat publicității un raport referitor la primele 100 de zile de activitate. Chicu a venit în plenul Parlamentului să-și prezinte raportul, dar deputații din opoziție au blocat tribuna Legislativului. Chicu a mers în sala pentru presă, unde a dat citire documentului. Premierul a vorbit despre progrese în justiție, educație, sănătate și alte domenii. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie