Ceban: Din toamnă, tarifele pentru gazele naturale vor fi majorate
Economic 28 iulie 2021, 19:32 | 1580

Din toamnă vom plăti mai mult pentru gazele naturale. Deocamdată, nu se știe care vor fi noile tarife, dar este cert că moldovenii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru achitarea facturilor. Anunțul a fost făcut de către directorul general al Societății pe Acțiuni "Moldovagaz", într-o emisiune la un post regional. Vestea i-a luat prin surprindere pe consumatori.

VADIM CEBAN,director general al SA "Moldovagaz": "Pot spune cu certitudine că tarifele vor fi modificate. Nu pot spune cu cât anume."

Ceban explică scumpirea prin faptul că tarifele pentru gazul importat s-au majorat. Calculele urmează să fie făcute împreună cu Ministerul Economiei, după învestirea noului Guvern. Oamenii sunt însă nemulțumiți.

Experții spun că, dacă se va scumpi gazul, va trebui să facem față unor majorări în lanț a prețurilor la produsele vitale.

TUDOR ȘOITU, expert în energetică: "Dacă se întâmplă lucrurile astea, avem o creștere a tuturor prețurilor pe piața internă...Vom fi afectați, atât economia, cât și fiecare cetățean în parte...Gazele naturale afectează mai mult sau mai puțin Produsul Intern Brut al Republicii Moldova...Noi, de multe ori punem accent pe costul gazelor procurate, dar niciodată nu atragem atenția asupra costurilor interne."

În prezent, în Republica Moldova, tariful pentru consumatorul casnic este între 4 lei și 70 de bani și 4 lei și 89 de bani, în funcție de volumul de gaze consumat timp de o lună.

Opinia ta contează. Comentează!