Jurnalul orei 17, 5 Mai
Jurnalul orei 17:00 5 mai 2022, 18:22 | 1019

Prezentat de Adrian Prodan

Fostul șef al Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, reținut în dosarul „blanchetelor pentru pașapoarte”, își va petrece următoarele 20 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Magistrații s-au pronunțat și în cazul celorlalți 12 învinuiți. Unul din ei sa ales cu control judiciar pentru 30 de zile, iar restul 11 cu arest la domiciliu, la fel pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Autoritățile de la Chișinău ne anunță că au destructurat un grup infracțional, specializat în contrabanda cu ţigări. Figuranții sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Au fost reținute patru persoane, precizează Poliția de Frontieră.

Sistemul medical se confruntă cu o problemă gravă, lipsa de personal. În spitale sunt vacante 700 de locuri pentru medici și aproape 900 - pentru asistenți, moașe și alți specialiști. În unele spitale sunt închise secții întregi. Numărul angajaților s-a redus cu peste 2000 de persoane, în ultima perioadă, ne anunță Ministerul Sănătății.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie