Val Butnaru și-a lansat astăzi romanul ”Patimile după Iov”
Cultură 24 iunie 2022, 20:04 | 2128

Val Butnaru și-a lansat astăzi romanul ”Patimile după Iov”. La evenimentul desfășurat la Uniunea Scriitorilor au venit iubitorii de carte, colegii autorului și criticii acestuia. ”Romanul reflectă întreaga dramă a Basarabiei”, a precizat Val Butnaru. Unii consideră că noua lui lucrare, ”Patimile după Iov”, este un manual de istorie, care trebuie citit cu mare atenție.

VAL BUTNARU, scriitor, jurnalist: "Am încercat prin prisma unei familii care stă în sudul Basarabiei să redau întreaga dramă, de 200 de ani, poate și mai mult, a Basarabiei care este divizată, a fost divizată, a fost împărțită. Este o carte despre noi, cred că."

MARIA PILCHIN, scriitoare, critic literar: "Am fost foarte atentă la acest roman, pe care l-a scris Val Butnaru și am descoperit o scriitură, care te captează. Chiar și în scopul unei terapii sociale, identitare, ar trebui să citim romanul și să înțelegem niște lucruri care ni s-au întâmplat acolo la rădăcini."

EUGEN LUNGU, critic și istoric literar: "Despre cele două secole dramatice ale noastre, de la răpirea Basarabiei, până la războiul din regiunea nistreană, s-au scris cărți multe, cărți științifice, cărți de istorie, publicistică, dar proza a întârziat. Se simțea acut necesitatea unui astfel de roman. Val Butnaru l-a produs acum."

TEO CHIRIAC, președintele Uniunii Scriitorilor: "Ar fi bine să se realizeze o lectură publică, la nivel național. Este un roman și un manual de istorie care trebuie citit cu mare atenție și trebuie să ocupe pe masa noastră de lectură un loc de primă importanță."

Opinia ta contează. Comentează!