„Așteptăm ca să ne prezinte Fiscul rezultatele anumitor verificări. Nu voi deschide conținutul unor scrisori care deja sunt în Comisie, ele vor fi făcute publice când vor fi făcute analizele respective”, a declarat Dorin Cimil într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Referitor la numărul alegătorilor, președintele CEC a menționat că toată informația care se exportă în Registrul alegătorilor se ia din Registrul populației. Numărul buletinelor de vot va fi stabilit în funcție de numărul de alegători. Dar pentru fiecare circumscripție separat se calculează numărul necesar de buletine, câte cinci mii de buletine pentru fiecare secție de votare.

Dorin Cimil s-a referit și la fenomenul coruperii alegătorilor. Potrivit oficialului, există deja mecanisme de reacție asupra unor acțiuni ilegale ale actorilor politici și este responsabilitatea organelor locale sau organelor centrale care sunt abilitate și cu dreptul de a supraveghea acțiuni concertate ale actorilor politici. La fel, și când vine vorba despre coruperea alegătorilor prin oferire de pomeni electorale, etc. „Mă refer la organele de poliție, mă refer la organele fiscale, mă refer la organele financiare, chiar și la asociațiile obștești care sunt în drept să reclame orice acțiune de acest gen către Comisia Electorală Centrală, către organele pe care le creează Comisia”, explică președintele CEC.

În ziua alegerilor locale, CEC are cel mai mare număr de angajați. Este vorba despre estimativ 24 de mii de persoane, cărora li se achită salariu din bugetul de stat, ca și funcționari electorali în această perioadă. Bugetul pentru scrutinul local este de circa 140 de milioane de lei, iar cel pentru alegerile parlamentare noi este de peste 13 milioane de lei.