Statul a scos la privatizare „Metalferos”, „Vinuri Ialoveni” și alte proprietăți publice
Economic 4 martie 2020, 19:59 | 1925

Așa cum a anunțat anterior, cabinetul de miniștri a aprobat scoaterea la privatizare a S.A. Metalferos. Alături de acest obiectiv, în lista proprietăților supuse privatizării au fost incluse și S.A. Vinuri-Ialoveni, dar și cote minoritare pe care le deține statul la alte proprietăți. Totodată, Executivul a aprobat excluderea din lista bunurilor proprietate de stat supuse privatizării a Moldtelecom-ului și a câtorva rețețe de distribuție a energiei electrice.

Ghenadie Țepordei, director al Agenției Proprietății Publice

Se propune excluderea la această etapă din proiectul de privatizare a unor bunuri de mare importanță strategică din sectorul electro-energetic și telecomunicații, funcționarea cărora are efecte semnificativ asupra populației. Acestea sunt: S.A. „Retelele Electrice de Distribuție Nord”, S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, I.S. „Nodul Hidroenergetic „Costești”, raionul Rîșcani, satul Costești, S.A. „Moldtelecom”, S.A. „CIMS-73”, Baza de odihnă „Mecita”, orașul Zatoca, Ucraina.

Potrivit premierului, au fost excluse obiective de importanță strategică.

Ion Chicu, prim-ministru

Este vorba de rețelele de distribuție a energiei electrice de la nord. Acolo avem două rețele mari. Considerăm că aici trebuie o pregătire mai bună pentru privatizare, inclusiv consultare internaționali, ca să nu ajungem ca în 1998, când am dat rețelele de centru și sud degeaba. Tot aici este Nodul hidroenergetic de la Costești, unde trebuei o abordare mai serioasă, dar și la Moldtelecom, unde avem nevoie de pregătire.

Cât despre Metalferos...

Ion Chicu, prim-ministru

Continui să afirm că colectarea fierului uzat nu este o activitate proprie statului. Cu acest lucru trebuei să se ocupe business-ul. Știu că sunt mai multe speculații la acest capitol, tocmai de aceea v-am invitat dragi jurnaliști să fiți foarte activi la procesul de privatizare.
Opinia ta contează. Comentează!