Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului, fiind desemnat de majoritatea parlamentară
Politic 29 iulie 2021, 18:09 | 1631

Igor Grosu este noul președinte al Parlamentului. El a fost ales la ședința de astăzi a legislativului, fiind desemnat de majoritatea parlamentară, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate. Igor Grosu a fost ales prin vot secret cu votul a 64 de deputați.

Igor Grosu a fost singurul candidat desemnat pentru funcția de președinte al Parlamentului.

ZINAIDA GRECEANÎI, deputat BCS: "Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu are niciun candidat pentru a fi înaintat la funcția de președinte a Parlamentului. Noi stimați colegi de la guvernare vă oferim dumneavoastră această posibilitate. Vă anunțăm că noi la procedura de vot nu vom participa."

MARINA TAUBER, deputat Partidul ȘOR: "Fracțiunea Partidului ȘOR va participa la votarea președintelui Parlamentului, va susține candidatura care există, singura candidatură."

BOGDAN ȚÂRDEA, deputat BCS: "Spuneți-mi vă rog, dumneavoastră, care ați participat prin acest vot la furtul miliardului considerați că aveți dreptul moral de a vorbi de hoți și bandiți, de a pretinde la funcția de speaker, de a fi la libertate și nu la pușcărie așa cum e și firesc?"

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Deputat, deputat, deputat.. cum îl cheamă? Țârdea sunteți întruchiparea minciunii, nesimțirii și manipulării. Am să fac și eu uz de dreptul meu și o să vă acționez în judecată și acolo o să vedem cum o să vă etalați aceste minciuni."

IVANNA COKSAL, deputat BCS: "Dumneavoastră ați demonstrat că nu îi considerați pe toți cetățeni ai țării. Fiind deputat în Parlament, ați încurcat procesului de vot la Varnița. Dumneavoastră, candidatul pentru președinția Parlamentului, i-ați numit pe cetățenii noștri separatiști."

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Niciun act sau manifestare impulsivă nu face plăcere nimănui și nici mie nu mi-a făcut plăcere atunci când s-a întâmplat lucrul acesta. Știți ce a fost la Varnița? Tare mulți oameni care veneau sincer să voteze erau șantajați de partenerii unora de aici."

LILIAN CARP, deputat PAS: "Cel mai straniu este că unii dintre cei care au adresat întrebări sunt cu pufușor pe botișor. Eu am convingerea că domnul Grosu va fi, în primul rând, un președinte care va arbitra corect ședințele Parlamentului."

Igor Grosu a fost ales de 64 de deputați, votul fiind secret.

Opinia ta contează. Comentează!