Jurnalul orei 17, 17 Mai
Jurnalul orei 17:00 17 mai 2021, 18:14 | 1572

Prezentat de Vasile Luchianu

Procesul de imunizare anti-COVID în municipiul Chișinău se desfășoară lent. Autoritățile locale spun că în următoarele săptămâni în Chișinău ar putea fi organizat un maraton al vaccinării și au făcut chemat populația să se imunizeze. Pe de altă parte, datorită imunizării în rândul profesorilor din municipiul Chișinău, săptămâna trecută nu a fost raportat niciun caz nou de infectare în rândul dascălilor.

Republica Moldova a recepționat un lot de ajutor umanitar din partea Uniunii Europene și Germaniei. Donația constă din echipamente de protecție pentru personalul medical - 1,6 milioane de mănuși medicale de unică folosință și 300 de mii de măști de protecție. Valoarea totală a donației este de peste 500 de mii de EURO. Prezenți la eveniment, oficialii au remarcat că deși, avem o tendință de descreștere a numărului celor infectați cu COVID la nivel mondial, este important să continuăm vaccinarea, pentru a obține imunitate colectivă.

Două treimi dintre cetățenii Republicii Moldova nu merg deloc la odihnă și doar unul din cinci își permite sejururi în fiecare an sau de mai multe ori pe an. Concluziile se desprind dintr-un sondaj efectuat la nivel național, realizat de CBS AXA, la comanda IDIS ”Viitorul”, pe un eșantion de peste o mie persoane. Cei mai mulți dintre moldoveni nu-și permit să aloce bani pentru călătorii din veniturile modeste pe care le au.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie