Patrula Jurnal TV, 12 Septembrie

Analiza stării criminogene din țară, Cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Un bărbat din Chișinău a murit, după ce a fost bătut de către cinci indivizi, în satul Pelinia. Procurorii din Drochia au deschis o cauză penală pentru ”huliganism”. Unul dintre presupușii atacatori a reușit să plece la Moscova, iar doi suspecți au fost eliberați din arest. Familia celui decedat, Alexandru Babaleu, este nemulțumită de activitatea anchetatorilor și cere explicații. La locul faptei a mers echipa noastră de filmare.

Alexandr Stoianoglo este convins că în vestita pungă neagră cu calendar, pe care Vladimir Plahotniuc i-a oferit-o lui Igor Dodon în iunie 2019, erau bani. Totuși, Stoianoglo insistă că nu sunt suficiente probe pentru inculparea fostului șef de stat. Fostul deputat Iurie Reniță îl contrazice. Potrivit lui, probe sunt, iar în susținerea afirmației sale a prezentat noi documente din procesul penal, care a fost clasat de Procuratura Anticorupție în iulie 2019.

Dumitru Pulbere a fost eliberat, prin decret prezidențial, din funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor. El a fost exclus din componența instituției ca urmare a modificărilor legislative, adoptate de noua guvernare în urmă cu două săptămâni, privind limita de vârstă pentru membrii CSP. Dumitru Pulbere a depășit această limită.

Opinia ta contează. Comentează!