Jurnalul orei 15, 5 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 5 aprilie 2022, 18:57 | 1044

Prezentat de Eugenia Apostu

Republica Moldova este, dintre vecinii Ucrainei, cea mai afectată de război, consideră autoritățile de la Berlin. O delegație de la Chișinău, condusă de prim-ministrul Natalia Gavrilița, se află în Germania, unde s-a desfășurat o conferință privind sprijinul acordat Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

”Ucraina nu este ultima țintă a agresiunii rusești. De la Odesa e un pas până în Moldova”, a declarat președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, într-un discurs ținut în Parlamentul României, prin video-conferință. El a prezentat și imagini ale masacrului de la Bucea, acuzând Rusia de crime de război. Zelenski a spus că pe teritoriul Ucrainei se decide acum soarta Europei și a făcut apel la noi sancțiuni împotriva Rusiei, dar și la sprijin militar suplimentat pentru Ucraina.

Vladimir Zelenski a desemnat membrii delegaţiei care urmează să discute despre garanţiile de securitate cu Rusia. ”Ucraina nu are altă opţiune decât să negocieze cu Rusia pentru a opri luptele”, a declarat marţi Zelenski, care a adăugat că ar putea să nu poarte personal discuţii cu Putin. Liderul de la Kiev admite că tragedia de la Bucea ar putea compromite orice fel de discuții cu Putin.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie