Jurnalul orei 15, 10 Martie
Jurnalul orei 15:00 10 martie 2023, 19:39 | 443

Prezentat de Eugenia Apostu

O nouă ședință în dosarul finanțării ilegale a PSRM, în care este vizat Igor Dodon, programată pentru astăzi la Curtea Supremă de Justiție, a fost amânată. Au lipsit avocații lui Dodon. Unul are Covid 19, iar altul este în deplasare peste hotare. Dodon afirmă că nimeni nu se eschivează de la ședință.

Milioane de lei și zeci de mii de euro au fost ridicate ieri, în cadrul perchezițiilor în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat. Banii erau pregătiți pentru achitarea transportului și remunerarea persoanelor, care participă la acțiunile de protest organizate de partid.

La adresa Republicii Moldova nu există riscuri militare directe. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi, la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV. Potrivit oficialului, scenariul implicării Republicii Moldova în război este tot mai puțin probabil, iar pentru a induce o stare de tensiune în societate, forțe interne și externe, care servesc intereselor Rusiei, folosesc dezinformarea și propaganda.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie