Militar de culoare, bătut de polițiști; Poliţia americană este acuzată frecvent de rasism şi de violenţe
Externe 12 aprilie 2021, 15:55 | 625

Un nou caz de violență în Statele Unite, cu implicarea unei persoane de culoare. Guvernatorul statului american Virginia a ordonat declanşarea unei anchete după difuzarea unor imagini, în care se vede cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele spre un militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant.

Imaginile îl arată pe locotenentul Caron Nazario, afro şi latino-american, întrebând de mai multe ori cu ce a greşit, în timp ce poliţiştii îi ordonă să iasă din maşină. Agenţii îl acuză că refuză să coopereze.

Nazario, care purta uniformă militară, se afla la volanul unei maşini noi, ce nu avea încă plăcuţe de înmatriculare permanente atunci când poliţiştii i-au cerut să oprească. În final, i s-a permis să plece.

Guvernatorul statului Virginia a informat într-un comunicat că îi va cere poliţiei să declanşeze „o anchetă independentă”, subliniind că înregistrarea video este „degradantă şi i-a stârnit furia”. Poliţia americană este acuzată frecvent de rasism şi de violenţe. Un ofițer este judecat după ce a fost acuzat că a ucis, anul trecut, un afro-american, la Minneapolis, o dramă care a suscitat un val de furie împotriva rasismului în Statele Unite.

Opinia ta contează. Comentează!