Drumul Goian-Criuleni distruge mașinile, dar autoritățile spun că tehnologia e specifică
Social 30 iulie 2020, 23:14 | 4389

Șoferii care ajung pe șoseaua ce duce din Chișinău spre satele din raionul Criuleni merg prin pietre, la propriu. Stratul de rocă, aşternut pe zeci de kilometri, le distruge maşinile chiar și atunci când au viteză redusă. Administrația de Stat a Drumurilor susține că șoseaua se repară după o tehnologie modernă, iar stratul de pietriș răzlețit este un proces specific.

Pietrele saltă la distanță mare și cu o viteză uriașă, așa că e periculos să te afli chiar și la marginea drumului.

În zonă am surprins o echipă de muncitori care repara șoseaua.

Administraţia de Stat a Drumurilor susţine însă că stratul de pietriş nu prezintă pericol pentru şoferii care respectă regulile de circulaţie.

DECLARAȚIA ADMINISTRAȚIEI DE STAT A DRUMURILOR: Tratamentul bituminos a fost aplicat, există riscul prezenței pe drum a agregatelor nefixate, un proces specific lucrărilor date, însă problemele pe care le întâmpină conducătorii auto, se datorează nerespectării distanței minime între autovehicule și regimului de viteză specificat de indicatoarele rutiere prezente pe șantier. // sursa: asd.md

Porțiunea acoperită cu pietriș are o lungime de circa 34 km și face parte dintr-un proiect național de reabilitare a drumurilor, în care s-au investit peste 23 de milioane de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!