Platforma DA cere să fie examinate proiectele privind susținerea agricultorilor
Economic 27 iulie 2020, 19:38 | 1437

Platforma Demnitate și Adevăr cere convocarea de urgență a unei ședințe extraordinare a Parlamentului, în legătură cu problemele anunțate astăzi de agricultori. „În majoritatea regiunilor țării, oamenii suportă pierderi enorme și sunt în pragul disperării”, a declarat președintele acestei formațiuni, Andrei Năstase. Pe de altă parte, responsabila de relațiile cu presa a legislativului Liliana Anghel ne-a spus că doar Biroul Permanent al instituției are atribuția de a propune data ședințelor plenare.

Andrei Năstase a mai declarat că Platforma DA susține revendicările justificate ale producătorilor agricoli revoltați și conștientizează plenar motivele obiective ale protestelor fermierilor din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni.

Potrivit lui Andrei Năstase, în cazul în care președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi, nu va convoca ședința extraordinară în următoarea săptămână, deputații Platformei DA vor veni cu inițiativa stabilirii respectivei ședințe prin solicitarea a cel puțin 1/3 dintre aleși, așa cum prevede legea. Drept reacție, responsabila de relațiile cu presa a legislativului Liliana Anghel ne-a spus că, potrivit regulamentului, Biroul Permanent are atribuția de a propune Parlamentului data convocării ședințelor plenare. Când se va întruni Biroul Permanent, nu se știe deocamdată. 

Opinia ta contează. Comentează!