Jurnalul orei 17, 28 Iunie
Jurnalul orei 17:00 28 iunie 2022, 22:47 | 1253

Prezentat de Eugenia Apostu

Peste 268 de milioane de lei, deținute cu drept de proprietate și prin intermediari, de către afaceristul Veaceslav Platon, au fost puse sub sechestru. O decizie în acest sens a fost luată de către Judecătoria Chișinău, la solicitarea procurorilor anticorupție. Platon are statut de învinuit în cauza penală cunoscută ca dosarul ”Laundromat”.

18 persoane au murit, 59 au fost rănite și peste 30 sunt date dispărute. Este bilanțul provizoriu în urma atacului cu rachete produs de ruși asupra centrului comercial din orașul Kremenciuk, în regiunea Poltava. Kremlinul are o altă versiune a celor întâmplate. Volodimir Zelenski a făcut apel la Statele Unite să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului. Liderii G7 au declarat că se vor odihni când Rusia își va încheia războiul împotriva Ucrainei.

O pancartă imensă cu inscripția ”Atac raider legiferat” a fost afișată pe sediul celui mai mare combinat de panificație din țară „Franzeluța”. În interior se desfășura adunarea generală a acționarilor, care urma să aleagă un nou consiliu de administrație și să demareze un nou concurs de selectare a directorului general. Angajații combinatului sunt nemulțumiți în legătură cu încercarea de a-l înlătura din funcție pe directorul interimar, Victor Matcov și spun că sunt pregătiți să facă grevă, pentru a fi auziți.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie