Jurnalul orei 15, 30 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 30 noiembrie 2023, 15:52 | 657

Prezentat de Călin Jucovschi

Soarta lui Anatolie Donțu, candidatul Platformei DA pentru primăria orașului Căușeni, rămâne incertă. Decizia Consiliului electoral al circumscripției Căușeni, prin care mandatul de primar al lui Donțu a fost invalidat, a fost anulată ieri de către judecătorii din Căușeni, dar astăzi, autoritatea electorală de circumscripție a atacat decizia instanței la Curtea de Apel Chișinău. Despre acest lucru ne-a anunțat astăzi consultantul juridic al Consiliului electoral Căușeni, Vadim Velichii. Reprezentanții Platformei DA spun că tentativa de obstrucționare a validării mandatelor este ilegală.

Cererea fermierilor privind un moratoriu la calcularea penalităților pentru creditele luate de la bănci nu poate fi îndeplinită în niciun caz. Despre acest lucru a anunțat astăzi presei ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea. Pe de altă parte, el afirmă că problemele cu care se confruntă fermierii sunt stringente și a dat asigurări că ”autoritățile sunt în căutare de soluții”. În replică, fermierii protestatari spun că declarațiile ministrului Bolea nu coincid cu cele, pe care le-au auzit în timpul discuțiilor de marți, în cadrul unei întâlniri bilaterale.

Republica Moldova ar putea adera la Uniunea Europeană mult mai devreme de anul 2030, stabilit drept țintă de autoritățile de la Chișinău. Declarația a fost făcută de către europarlamentarul Siegfried Mureșan în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV. Potrivit lui, decizia privind deschiderea negocierilor de aderare la blocul comunitar, așteptată în următoarele săptămâni, va fi una istorică. Mureșan a subliniat că, în prezent, nu există vreun stat european care s-ar opune începerii negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie