Jurnalul Sportiv, 27 Iulie
Sport 27 iulie 2021, 21:57 | 1153

Franck Kessie se află alături de echipa olimpică a Coastei de Fildeș la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar ivorianul nu a uitat de echipa de club. Dorit de multe echipe europene, Franck Kessie le-a spulberat acestora speranțele cu o declarație de dragoste venită tocmai de la Tokyo. Kessie a declarat că nu are de gând să plece de la AC Milan, deși au existat o mulțime de speculații pe acest subiect în ultima vreme. Mai mult decât atât, ivorianul spune că vrea să rămână pentru totdeauna la gruparea milaneză.

La 57 de ani, kuwaitianul Abdullah Al-Rashidi a câştigat a doua medalie de bronz, la a şaptea ediţie a Jocurilor Olimpice la care participă. Dar bucuria lui a fost mai mare pentru că a putut să arboreze drapelul Kuwaitului, lucru pe care nu l-a putut face în urmă cu cinci ani, la Rio, când comitetul kuwaitian era suspendat, iar el a fost nevoit să stea pe podium cu drapelul olimpic. Triplu campion mondial, el era cel mai în vârstă la concursul de luni, dar nu este cel mai bătrân sportiv ce urcă pe podiumul olimpic. Cel mai în vârstă medaliat olimpic este suedezul Oscar Swahn, medaliat cu argint la JO de la Anvers, din 1920, la 72 de ani.

La nici o săptămână de când călărețul australian Jamie Kermond a fost suspendat de la Jocurile Olimpice deoarece consumase cocaină înaintea evenimentului, organizatorii de la Tokyo se confruntă cu al doilea caz de dopaj. Este vorba de triatlonista ucraineană Iulia Elistratova, care a fost depistată pozitiv la eritropoietină la o cursă desfășurată pe 5 iunie. Ca urmare a rezultatului, sportiva a fost retrasă de pe lista de start a cursei olimpice.

Rusia şi-a anunţat noul selecţioner. Un fost mare internaţional a preluat prima reprezentativă. Este vorba despre Valery Karpin, care îl înlocuiește pe Stanislav Cherchesov, care a fost demis după turneul final Euro 2020. Valery Karpin a acceptat propunerea până la finalul anului, cu posibilitatea de a o extinde. Primele sale două experienţe au fost la Spartak Moscova, pentru ca în 2014 să preia Real Mallorca. A urmat experienţa de un sezon la Torpedo şi preluarea formaţiei FK Rostov. În 110 meciuri pe banca lui Rostov a câştigat 42 de partide şi a pierdut alte 39.

Opinia ta contează. Comentează!