Jurnalul orei 15, 1 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 1 octombrie 2021, 21:29 | 1493

Prezentat de Eugenia Apostu

În octombrie, Moldova va plăti mai scump pentru gazele importate din Rusia. Totuși, asta nu-i va afecta pe consumatori, iar asigurările vin din partea vicepremierului Andrei Spânu. El a comunicat într-o conferință de presă că a fost prelungit cu o lună contractul dintre MoldovaGaz și Gazprom. Noul preț al gazelor importate va fi de 790 de dolari mia de metri cubi, față de 550 de dolari cât achita până acum Moldova. La rândul său, unul dintre directorii ANRE, Ștefan Creangă, a anunțat că tarifele la gazul natural pentru consumatorii finali ar putea să crească, până la primăvară, cu peste 50 la sută.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a introdus Republica Moldova în zona roșie, după ce aici s-a înrăutățit situația pandemică.

Decizia autorităților de a le oferi două zile libere celor care se imunizează nu-i încântă pe oamenii din localitățile cu rată mică de vaccinare. Unii dintre aceștia spun că nu s-ar vaccina nici pentru o săptămână liberă. Totuși, în timp ce unii critică decizia Guvernului, alții spun că este o inițiativă bună.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie