Image-Description
Slusari nu vede necesitatea unei coaliții ACUM-PSRM în CMC. Reacția lui Ceban
Politic 5 noiembrie 2019, 08:01 | 4761

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, reprezentant al blocului ACUM, declară că nu vede necesitatea unei coaliții cu PSRM în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și nici nu înțelege de ce consilierii blocului ar trebui să-și asume administrarea orașului împreună cu primarul ales, Ion Ceban.

„Nu văd cum ne putem asuma împreună cu Ceban guvernarea orașului”, a subliniat Alexandru Slusari aseară, în cadrul unei emisiuni TV.

La rândul său, Ion Ceban, s-a arătat mirat de această poziție, dar a precizat că va discuta cu reprezentanții blocului ACUM pentru a găsi soluții de compromis.

„Nimeni nu mizează pe o coaliție oficială, poate fi o colaborare. Eu oricum mă voi descurca, pentru că ne-am descurcat și cu doar 17 consilieri. O să gestionez situația. Oamenii m-au votat pe mine și pe ei, ca să rezolvăm aceste probleme, mă voi descurca, nu voi da vina pe nimeni”, a declarat Ceban.

Tot ieri, a doua zi după alegeri, Ion Ceban s-a arătat dispus să ofere reprezentanților blocului ACUM mai multe funcții importante în cadrul Primăriei Chișinău, fiind vorba, în primul rând, de doi pretori și doi viceprimari în Capitală.

Amintim că duminică, în cadrul celui de-al II tur al alegerilor locale, socilistul Ion Ceban a acumulat 52.39%, urmând să devină astfel primul primar de stânga în municipiul Chișinău. PSRM și-a asigurat 17 locuri în CMC, însă pentru a asigura majoritatea sunt necesare voturile a cel puțin 26 de consilieri.

Opinia ta contează. Comentează!