Mâine, șoferii vor plăti 24 de lei și 86 de bani pentru un litru de benzină, cu 24 de bani mai puțin decât astăzi
Economic 29 noiembrie 2022, 19:10 | 403

Carburanții continuă să se ieftinească. Mâine, șoferii vor plăti 24 de lei și 86 de bani pentru un litru de benzină, cu 24 de bani mai puțin decât astăzi, și 24 de lei și 92 de bani pentru un litru de motorină, în scădere cu 27 de bani.

Prețurile stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică la produsele petroliere au scăzut sub 25 de lei per litru.

ANRE DESPRE SCĂDEREA PREȚURILOR LA CARBURANȚI: "În timpul tranzacționării de luni, cotațiile petrolului Brent au scăzut la cel mai jos nivel din acest an. În opinia analiștilor străini, motivele scăderii sunt protestele anti-lockdown care au avut loc în weekend în China, așteptările pentru rezultatele următoarei întâlniri a OPEC+ , care va avea loc pe 4 decembrie, și negocierile Uniunii Europene în vederea introducerii unui plafon de preț pentru petrolul rusesc."

Pe parcursul ultimei luni, cotațiile Platts au scăzut semnificativ, ajungând sub nivelul de 900 de dolari/tona, la motorină, și sub 830 de dolari/tona, la benzină, fapt care a permis reducerea prețului la pompă pentru ambele tipuri de carburanți.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică asigură consumatorii că prețul de comercializare al carburanților este unul corect și racordat la realitățile zilei. Nivelul prețurilor la produsele petroliere este influențat doar de evoluțiile pe piața internațională, iar posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a acestora este exclusă, se mai arată în comunicatul ANRE.

Opinia ta contează. Comentează!