Jurnalul orei 17, 24 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 24 octombrie 2022, 19:43 | 738

Prezentat de Vasile Luchianu

Poliția anunță că a depistat ieri, la protestul organizat de Partidul Șor, șase persoane date în urmărire. Din rândul manifestanților au fost scoase alte cinci persoane, care au aruncat sub roțile mașinilor poliției obiecte pirotehnice. Ofițerii au inițiat 37 de cauze contravenționale pentru diferite încălcări ale ordinii publice.

Pe alocuri, temperatura scade sub zero grade noaptea, dar mulți oamenii nu au de gând să includă căldura sau să facă focul în sobă. Se îmbracă mai gros, fac multe mișcări, beau băuturi calde și rezistă... Pentru că iarna e abia înainte, iar prețul gazelor naturale, al lemnelor și al cărbunelui este enorm pentru buzunarul lor.

Cinci persoane, membri ai Partidului Șor, reținute joi, 20 octombrie, au fost plasate în arest preventiv. Alte 17 persoane sunt în arest la domiciliu, informează Procuratura Anticorupție. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a examinat zeci de demersuri ale procurorilor privind aplicarea măsurii „arestarea preventivă” în privința persoanelor implicate în schema de finanțare a Partidului Șor de către un grup criminal organizat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie