Jurnalul orei 15, 16 Iunie
Jurnalul orei 15:00 16 iunie 2022, 16:55 | 792

Prezentat de Eugenia Apostu

Președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi, cancelarul german Olaf Scholz și președintele României Klaus Iohannis au ajuns astăzi la Kiev. Escortați de bărbați înarmați, cei patru lideri europeni au mers mai întâi la Irpin, o suburbie a capitalei Ucrainei distrusă de bombardamentele ocupanților ruși. Oficialii europeni au văzut drama ucraineană cu ochii lor. Liderii locali le-au arătat imagini cu orașul înainte și după invazia rusă.

Sirenele de alarmă aeriană se dau zilnic în Lvov, deși este un oraș relativ liniștit pe vreme de război. Localnicii învață să trăiască în frică. Familiile care și-au pierdut apropiații rămân îndurerate. Călugării încalcă legământul și îi ajută pe refugiați. Primăria orașului abia face față valului de necesități. Totuși, oamenii încearcă să-și construiască o viață nouă. Urmează un reportaj semnat de trimisul nostru special în Ucraina, Dumitru Garcaliuc.

Prețul unui litru de motorină va înregistra mâine un nou record. În schimb, prețul unui litru de benzină standard va coborî, după ce mai mult zile la rând a crescut semnificativ.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie