Jurnalul orei 15, 14 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 14 ianuarie 2022, 18:41 | 1557

Prezentat de Eugenia Apostu

Prognozele Băncii Mondiale privind evoluțiile economice în Republica Moldova arată mai bine decât acum jumătate de an. Produsul Intern Brut ar urma să crească în anul curent cu 3,9%.

Benzina a devenit mai scumpă ca niciodată în Republica Moldova. Astăzi, prețul unui litru se apropie de 22 de lei, iar mâine va depăși și acest prag, anunță ANRE. Între timp, și prețul la motorină a crescut, ajungând la aproape 19 lei litrul. ANRE susține că majorările sunt determinate de creșterea prețurilor la petrol la bursele internaționale. Șoferii nu vor să audă însă de justificări. Ei se declară iritați că totul în jur se scumpește, iar salariile aceleași.

Începând cu 17 ianuarie, indiferent de țara din care vin, călătorii vor putea intra în Republica Moldova doar în baza unui certificat de vaccinare, a unui test PCR sau a unui test rapid. Cei care nu întrunesc aceste condiții vor sta în carantină 14 zile. Sunt câteva dintre noile măsuri anti-COVID introduse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică în contextul creșterii numărului de infectați și a depistării variantei Omicron în Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie