Jurnalul orei 15, 30 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 30 ianuarie 2024, 17:44 | 459

Prezentat de Călin Jucovschi

Cazul copilei de 11 ani, care a născut în urmă cu aproximativ două săptămâni, este unul excepțional. Declarația a fost făcută de avocatul poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, care a precizat pentru Jurnal TV că s-a autosesizat, după ce Poliția a pornit o anchetă penală pentru viol. Coroi a dat asigurări că minora și nou-născutul vor primi asistența medicală și sprijinul psiho-emoțional necesar.

Examinarea dosarelor candidaților care aspiră la fotoliul de procuror general a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor, după ce a constatat lipsa unor avize consultative, care urmau să fie remise de autoritățile de control, potrivit legii speciale. Nu e cazul de numit pe cineva doar de dragul numitului, a comentat președintele CSP.

„Porțile Sfinte” sau Arcul de Triumf din Chișinău degradează zilnic din cauza factorilor naturali, dar și din cauza indiferenței autorităților. În timp ce municipalitatea și Ministerul Culturii își pasează responsabilitățile, un monument istoric riscă să fie măcinat de timp. Intervenția trebuie făcută de urgență, spun experții în arhitectură și patrimoniu. Ultima restaurare a monumentului a avut loc acum două decenii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie