A început cercetarea judecătorească în dosarul Bismobil Kitchen, în care Mihail Șaran și alți trei subalterni sunt cercetați penal
Justiţie 10 octombrie 2023, 16:02 | 3512

A început cercetarea judecătorească în dosarul în care fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, și alți trei subalterni de-ai săi, sunt cercetați penal pentru escrocherie. Potrivit procurorilor, aceștia au cauzat prejudicii de 40 de milioane de lei mai multor persoane din Republica Moldova și România, după ce nu și-au onorat obligațiile contractuale. Astăzi procurorul de caz a citit învinuirea. Procesul a durat aproape o oră, după care ședința a fost întreruptă.

Potrivit învinuirii, care a fost dată citirii în ședința de astăzi de către procurorul de caz, fondatorul companiei Bismobil Kitchen Mihail Șaran, directorul comercial Doina Cociorvă, dar și alți doi agenți de vânzări ar fi pus la cale o schemă infracțională prin care au deposedat de bani zeci de persoane. Mai exact, cei patru ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră mobilă de la compania cu pricina. Oamenii au rămas fără mobila de bucătărie comandată, dar și fără banii achitați în avans la semnarea contractelor. Cei patru sunt bănuiți de escrocherie, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă până la 15 ani de închisoare. Inculpații nu-și recunosc vina.

MIHAIL ȘARAN, fondatorul companiei de mobilă: "- Domnule Șaran, vă recunoașteți vina? - Nu! Desigur că nu. Am spus în instanță că am replică la fiecare propoziție din rechizitoriu. - Dar vă este clar de ce sunteți acuzat. - Da, desigur că da. Noi o să ne pregătim și o să demonstrăm că nu suntem vinovați. Circumstanțele procesului de judecată vor decurge și se va rezolva."

Avocatul lui Șaran spune că va lupta în instanță pentru a demonstra nevinovăția clientului său. Anterior acesta a declarat că dosarul ar fi fost fabricat la comanda unor persoane care ar urmări anumite interese.

AUREL GROSU, avocat: "Nu recunoaștem vina. Am rămas pe aceeași poziție. O să demonstrăm nevinovăția pe parcurs. De astăzi a început cercetarea. O să examinăm toate probele."

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen a fost reținut pe 19 ianuarie curent, la Aeroportul Internațional Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Republica Moldova cu un bilet cu o singură direcție - Moscova, Rusia. Potrivit anchetei, prejudiciul cauzat de această companie celor 158 de victime din Republica Moldova, cărora nu le-a mai livrat mobila pentru care au plătit, este de aproape 40 de milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie