S-au dat premiile Oscar 2021; Marele câștigător al serii a fost „Nomadland”
Monden 26 aprilie 2021, 19:53 | 1155

Gala Oscar 2021 a reunit ieri vedetele de la Hollywood pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus. Anthony Hopkins și Frances McDormand au primit Oscarul pentru cel mai bun actor și, respectiv, cea mai bună actriță în rol principal. Cel mai bun film a fost desemnat „Nomadland”.

Marele câștigător al serii a fost “Nomadland”, o dramă socială și un documentar despre viețile unor americani, care au pierdut tot din cauza recesiunii economice din 2008. Filmul a fost regizat de către Chloe Zhao, o cineastă de origine chineză.

CHLOE ZHAO, câștigătoare Oscar: "Acest premiu este pentru cei care au credința și curajul să păstreze bunătatea din ei și să o vadă și în ceilalți, indiferent cât de greu este să faci asta."

Actrița Frances McDormand n-a apucat bine să se așeze la loc, ca a fost chemată din nou pe podium să primească încă un trofeu: Oscarul pentru interpretare feminină, al treilea din carieră!

FRANCES McDORMAND, câștigătoare Oscar: "Nu am cuvinte. Vocea mea este în sabia mea. Știm că sabia este munca noastră. Îmi place munca. Vă mulțumesc că ați știut asta și vă mulțumesc pentru premiu."

Lista câștigătorilor a fost întregită de Anthony Hopkins, devenit cel mai vârstnic actor laureat la categoria rol principal masculin. Legendarul actor nu a fost prezent la ceremonie, trofeul fiind ridicat în numele lui de către Joaquin Phoenix.

ANTHONY HOPKINS: "La vârsta de 83 de ani nu m-am așteptat să câștig acest premiu. Sunt foarte recunoscător Academiei și le mulțumesc. Vreau să plătesc tribut lui Chadwick Boseman care a fost luat dintre noi mult prea devreme. Vă mulțumesc tuturor, din nou."

Emerald Fennell, scenaristul și regizorul filmului “Promising Young Woman”, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original. Iar sud-coreeana Yuh-Jung Youn a fost decretată cea mai bună actriță în rol secundar din filmul “Minari”.

YUH-JUNG YOUN, câștigătoare Oscar: "Mă aflu în această seară aici pentru că am avut puțin noroc. Sunt mai norocoasă decât voi."

Gala Oscar 2021 a recompensat filme văzute mai ales în streaming și a reunit vedetele de la Hollywood pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus. Ceremonia a fost mult mai restrânsă decât de obicei, fiind limitată la 170 de persoane. Toți au fost testați în prealabil.

Opinia ta contează. Comentează!