Jurnalul orei 15, 18 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 18 ianuarie 2022, 18:52 | 766

Prezentat de Adrian Prodan

Vântul a lăsat în beznă 35 de sate din raioanele Orhei, Nisporeni, Ialoveni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Hânceşti, Cantemir, Vulcănești, Taraclia, Cimișlia și Ceadâr Lunga. Fără curent sunt și localități din suburbia Chișinăului.

Ministerul Sănătății ne anunță că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1783 de persoane afectate de Covid, după efectuarea a circa nouă mii de teste. 20 de cetățeni au fost testați pozitiv după ce au revenit din Ucraina, Franța sau România.

Solicitarea companiei „Premier Energy” de a dubla tariful la curent îi sperie pe locuitorii Chișinăului. Aceștia spun că nu știu cum își vor achita facturile pe timp de iarnă. De cealaltă parte, reprezentanții companiei susțin că majorarea cerută este o urmare a scumpirii gazelor la nivel mondial, care a afectat întregul lanț de aprovizionare cu resurse energetice. Argumentele nu sunt însă convingătoare pentru reprezentanții guvernării, care îi amintesc distribuitorului de curent că are contract valabil cu Centrala de la Cuciurgan până la sfârșitul lunii martie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie