Avia Invest: Datoriile au fost plătite
Economic 20 mai 2020, 21:27 | 1193

Compania Avia Invest, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, a achitat toate datoriile față de bugetul de stat. Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentanții acesteia. De cealaltă parte, autoritățile susțin că, de fapt, compania are o serie de angajamente nerealizate, dar și alte datorii.

VICTOR PANȚÂRU, avocatul companiei Avia Invest: Datoriile au fost plătite în termenii de executare benevolă, dacă este să vorbim de acea sumă de 22 milioane, pe care o datorează Avia Invest către Autoritatea Aeronautică Civilă a RM, la fel au fost achitate și celelalte datorii care au mai existat.

Premierul Ion Chicu și ministrul Justiției Fadei Nagacevschi au reacționat pe o rețea de socializare. Prim-ministru a apreciat că este un lucru bun că datoria față de Autoritatea Aeronautică Civilă a fost achitată și și-a exprimat speranța că la fel de rapid vor fi achitate și cele circa 10 milioane de lei, restanțe la plata impozitelor și taxelor la buget. Ministrul Justiției a scris însă că Avia Invest are mai multe datorii. Nagacevschi s-a întrebat unde sunt cele 240 de milioane euro investiții, dar și terminalul de pasageri. Ministrul Justiției nu ne-a răspuns însă la telefon pentru a ne da detalii. Reprezentanții Avia Invest consideră însă că ...

VICTOR PANȚÂRU, avocatul companiei Avia Invest: Toate eforturile statului sunt pentru a bloca activitatea Avia Invest, cu un singur scop, pentru a prelua aeroportul. Cu părere de rău, statul prin ale sale pârghii nu înțelege să se oprească și continuă acțiunile sale de a iniția și a merge mai departe cu procedura de insolvență.

Amintim că luni, acționarul principal al companiei Avia Invest, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, a depus o plângere la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Stockholm, prin care cere 885 de milioane de euro drept despăgubiri de la statul Republica Moldova. Asta după ce premierul Ion Chicu a anunțat că Guvernul lansează procedura de declarare a insolvabilității Avia Invest și, respectiv, de reziliere a contractului de concesiune. 

Opinia ta contează. Comentează!