Jurnalul orei 15, 20 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 20 octombrie 2021, 20:11 | 1364

Prezentat de Eugenia Apostu

Detalii neștiute din dosarul ex-premierului Vlad Filat au apărut astăzi într-o investigație publicată de RISE-Moldova. Este vorba de ștampila unui offshore din Gibraltar care a fost găsită de procurorii anticorupție la sediul PLDM - acest element servind ca probă că Filat ar fi controlat acea firmă offshore conectată la tranzacțiile vizând clădirea IPTEH din Chișinău. Fostul premier susține că ștampila i-a fost plasată intenționat în sertar.

Comisia de la Veneția va veni, în următoarele săptămâni, cu o opinie vizând modificările operate la Legea Procuraturii. Președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, a menționat astăzi, la Chișinău, că „majoritatea parlamentară și opoziția ar trebui să continue dialogul în sensul identificării unui consens. În contextul schimbărilor care au loc, Buquicchio a atenționat că este foarte important să nu să se confunde urgența cu graba în procesul de executare a mandatului de combatere a corupției pe care guvernarea l-a primit de la alegători.

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului României. Au fost înregistrate 88 de voturi "pentru" şi 184 "împotrivă". Pentru ca guvernul propus să fie învestit de Parlament era nevoie de minimum 234 de voturi "pentru". Înainte de procedură, Cioloș declara că își asumă toată responsabilitatea politică.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie