Jurnalul orei 15, 4 Iulie
Jurnalul orei 15:00 4 iulie 2023, 17:13 | 423

Prezentat de Călin Jucovschi

Rustam Așurov, cetățeanul Tadjikistanului, care i-a împușcat mortal pe un polițist de frontieră și pe un angajat al serviciului de securitate pe Aeroportul Chișinău, a murit aseară la spital, anunță Inspectoratul General de Poliție.

Serghei Muntean, polițistul de frontieră ucis pe Aeroport în ziua de 30 iunie, a fost condus astăzi pe ultimul drum. Ofițerul a fost înmormântat în satul de baștină Volintiri, raionul Ștefan Vodă. ”A fost un om deosebit, un coleg de nădejde, un polițist de frontieră dedicat profesiei”, spun cei care l-au cunoscut. Serghei Muntean avea 31 de ani și activa în domeniu din anul 2011.

Dublul omor, comis de tadjikul Rustam Așurov pe Aeroportul din Chișinău, a scos la iveală imperfecțiunea sistemului de securitate al Republicii Moldova. Gradul de pregătire a polițiștilor de frontieră lasă de dorit în condițiile stării excepționale, afirmă fostul ministru de Interne, Victor Catană. Subiectul a fost abordat ieri la emisiunea ”Ora expertizei” de la postul nostru de televiziune.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie