Jurnalul orei 15, 7 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 7 septembrie 2023, 17:28 | 785

Prezentat de Călin Jucovschi

Autoritățile de la Chișinău își doresc semnarea unui contract pe termen lung privind achiziția energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan. Despre aceasta a anunțat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul emisiuni „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Oficialul a precizat că negocierile sunt în toi. „Prelungirea licenței de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița nu mai este o componentă importantă a negocierilor”, a punctat Parlicov.

Arheologii au găsit lângă satul Ivancea un spațiu, în care a existat cândva o localitate. Experții vorbesc de o perioadă cuprinsă între finalul secolului II și, poate, început de secolul III. Cercetările arheologice se desfășoară de mult timp în microregiunea Orheiului Vechi, în cadrul unui proiect științific, cu participare a două universități - una din Chișinău și alta din Berlin. Săpăturile sunt realizate în situl arheologic ”Ivancea-sub Pădure”.

Sunt nevoiți să lucreze la mai multe posturi de muncă pentru a supraviețui. Vorbim despre artiștii de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, care spun că salariile pe care le primesc nu le ajung nici măcar pentru strictul necesar. Fac totul din pasiune, ne-au mărturisit unii dintre ei. Directorul Teatrul Național de Operă și Balet, Nicolae Dohotaru, spune că instituția nu are surse financiare suficiente pentru a monta spectacole noi, deoarece pregătirile sunt foarte costisitoare. Responsabilii de la Ministerul Culturii ne-au transmis că vor reveni ulterior cu o reacție la acest subiect.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie