Joe Biden, la tribuna ONU: Lumea democratică este peste tot, o vedem în moldovenii mândri care au adus victoria democrației
Politic 22 septembrie 2021, 15:27 | 1635

Președintele american Joe Biden a vorbit, în deschiderea celei de-a 76-a Adunări Generale a Națiunilor Unite, despre setea de libertate, exprimată la alegeri, de către cetățenii Republicii Moldova. Potrivit lui Biden, ”viitorul le va aparține celor care le permit oamenilor să respire liber, nu celor care încearcă să-și sufoce poporul cu o mână de fier”. ”Autoritarismul ar vrea să proclame sfârșitul erei democrației, dar asta nu se va întâmpla”, a declarat Joe Biden în primul său discurs ținut, în calitate de președinte, de la tribuna ONU.

JOE BIDEN, președintele Statelor Unite ale Americii: "Adevărul e că lumea democratică este pretutindeni. Trăiește în activiștii anticorupție, în apărătorii drepturilor omului, în jurnaliști, în militanții pentru pace care se află în prima linie de luptă în Belarus, Birmania, Siria, Cuba, Venezuela. Peste tot! Lumea democratică trăiește în femeile curajoase din Sudan, care au rezistat violenței și opresiunii pentru a da jos un dictator și care continuă să lucreze în fiecare zi pentru a-și apăra democrația. Trăiește în moldovenii mândri, care au reușit o victorie răsunătoare pentru forțele democrației, oferind un mandat puternic de luptă împotriva corupției politice și pentru a construi o economie mai incluzivă."

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la New York, unde participă la lucrările Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. În această seară, la ora 20.00, ea va ține, în plenul Adunării Generale a ONU, un discurs. La New York, șefa statului a avut deja mai multe discuții și întrevederi bilaterale, inclusiv cu președintele României, Klaus Iohannis, cu Secretarul General al ONU, António Guterres, cu președintele Confederației Elvețiene, Guy Parmelin și cu președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda. La ONU, Maia Sandu este însoțită de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Opinia ta contează. Comentează!