Mai mulţi credincioşi catolici au plâns luni, după anularea a numeroase procesiuni din Săptămâna Mare în toată Spania
Externe 26 martie 2024, 16:35 | 221

Mai mulţi credincioşi catolici au plâns luni, după anularea a numeroase procesiuni din Săptămâna Mare în toată Spania din cauza ploilor, informează AFP. „Trebuie să acceptăm ceea ce a decis cerul”, a declarat unul dintre credincioși, actorul Antonio Banderas.

Cadiz, Granada, Huelva, Malaga, Sevilla, Zaragoza: după mai multe anulări în Duminica Floriilor din calendarul catolic, alte procesiuni importante nu au putut avea loc luni din cauza ploilor, unele dintre ele torenţiale, ce au căzut într-o ţară în care una dintre principalele probleme este, în mod paradoxal, seceta.

ANTONIO BANDERAS: "Nu puteam ieși în stradă. Ce a căzut din cer anul acesta nu era apă... Era noroi! Punem în pericol un patrimoniu, care ne-a costat mult. Sunt ani care aduc favoruri, dar anul acesta a adus lacrimi."

Antonio Banderas participă în fiecare an la procesiunea religioasă organizată în Săptămâna Mare la Malaga, în provincia Andaluzia din sudul extrem al Spaniei.

Numeroase confrerii catolice, grupuri de credincioşi adeseori organizate în funcţie de cartiere şi parohii, care se pregătesc cu fervoare pentru Săptămâna Mare pe tot parcursul anului, au anunţat una după alta că paradele lor nu vor mai avea loc. Precipitaţiile recente, însoţite de o scădere a temperaturilor, reprezintă a priori o veste bună pentru această ţară în care mai multe regiuni - în primul rând Andaluzia şi Catalonia - sunt grav afectate de secetă, iar unele dintre ele se află în această situaţie de multă vreme, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!