Jurnalul orei 15, 18 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 18 octombrie 2021, 18:48 | 1103

Prezentat de Eugenia Apostu

Igor Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Mai mult, socialistul spune că le-a propus colegilor săi de partid ca funcția de președinte al PSRM să nu mai existe, iar formațiunea să fie condusă de un așa-numit ”organ colegial”. Astfel, socialiștii nu vor mai avea, de facto, un lider. Decizia urmează să fie luată peste două luni la congresul extraordinar al partidului.

Un grup de 32 de lucrători medicali și paramedici din Republica Moldova a plecat astăzi în județul Iași, unde va da o mână de ajutor frățesc. Medicii de aici sunt programați să lucreze zece zile în spitalul din localitatea Lețcani, însă termenul ar putea fi extins. România se confruntă cu un val mare de infectări, ajungând pe primul loc în lume la rata deceselor de Covid.

Aproximativ 98 la sută dintre bolnavii din secțiile COVID din Chișinău nu sunt vaccinați. În cazul în care ajung la terapie intensivă, șansele lor la viață se reduc cu 50 la sută, iar dacă sunt intubați - la 5-10 la sută. Despre aceasta a anunțat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, șeful interimar al Direcției sănătate. Boris Gâlcă a precizat că locuri libere la terapie intensivă, în Chișinău, nu mai sunt. Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că „deocamdată nu s-a ajuns situația critică în care să nu mai avem paturi”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie