Peste două milioane de persoane cu COVID sunt înregistrate azi în întreaga lume
Externe 15 aprilie 2020, 15:39 | 800

Noul coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume. Numărul oamenilor infectați a trecut astăzi de două milioane! Europa are peste un milion de bolnavi. Bilanțul vine în condițiile în care mai multe țări au început, de săptămâna aceasta, să deschidă parțial economia. În România, peste 67 de mii de persoane sunt în izolare la domiciliu. Mai trist este în Spania, Italia, Franța și Statele Unite ale Americii.

Spania a raportat 523 de morți de coronavirus în ultimele 24 de ore, în ușoară scădere față de ziua precedentă. În același timp, numărul celor infectați a crescut. Din totalul de peste 177 de mii de oameni infectați, peste 70.000 au fost vindecați în Spania.

Italia rămâne țara europeană care a plătit cel mai greu tribut în vieți omenești. Însă rata infectărilor este în mod clar în descreștere. Regulile de igienă sanitară rămân în vigoare și depind de la o regiune la alta, pe măsură ce sunt reluate anumite activități.

Ieri, în Franţa s-au înregistrat oficial peste 15.000 de decese, devenind a patra ţară care depăşeşte acest prag după Italia, Spania şi Statele Unite. Marea Britanie înregistrează, în ultimele 24 de ore, peste 5 mii 200 de noi cazuri de infectare și aproape 800 de decese. După ce a înregistrat progrese în faţa răspândirii noului coronavirus, Danemarca trimite elevii de până la clasa a cincea înapoi la şcoală, după o lună petrecută acasă. Decizia este menită să reducă problemele cu care se confruntă părinţii, nevoiţi să aibă grijă de copii acasă, pe lângă desfăşurarea activităţii profesionale. Și în Austria au fost relaxate restricțiile și s-au redeschis micile magazine. Însă oamenilor li se cere în continuare să rămână cât mai mult în case, iar în magazine, purtarea măștilor este obligatorie.

După două zile de declin, Statele Unite au înregistrat marţi un bilanţ record de 2.228 de decese, cel mai mare număr zilnic de morţi la nivel mondial. În țară sunt peste 26.000 de morţi. Americanii ar putea fi obligaţi să menţină măsurile de distanţare socială încă doi ani, de acum încolo. 

Opinia ta contează. Comentează!