Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, ar putea fi demis
Social 17 septembrie 2020, 17:29 | 2115

Dacă și-ar dori, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, ar putea fi demis chiar mâine. Este reacția șefului statului, Igor Dodon, după ce săptămâna trecută a publicat fotografii dintr-o sală de clasă cu elevi, el fiind fără mască de protecție, iar ministrul a condamnat nerespectarea măsurilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. În același timp, nu este pentru prima dată când Dodon este acuzat de nerespectarea măsurilor anti-covid. Șeful statului a fost surprins de nenumărate ori fără mască în preajma vârstnicilor și a copiilor în timpul vizitelor prin raioane.

REPLICA LUI DODON PENTRU ȘAROV: "O să discutăm cu domnul Șarov și o să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice, în acest sens, ca să învețe să se documenteze. Președintele țării a fost cu mască în școală. Și atunci când am vorbit cu elevii, am scos masca, am spus două-trei cuvinte și am pus masca înapoi. Asta este pentru cei care vor să vadă realitatea."

A declarat Igor Dodon la un post privat de televiziune. Dodon a afirmat că există un acord semnat de coaliția de guvernare și acesta presupune o anumită colaborare pe interior. Potrivit lui, dacă ești într-o coaliție, nu este corect să lansezi săgeți în adesa partenerilor. La sfârșitul săptămânii trecute, după ce șeful statului a publicat o serie de fotografii de la gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia, raionul Drochia, unde nu poartă mască în preajma copiilor și nici nu păstrează distanța, ministrul Igor Șarov a publicat un mesaj pe facebook. Oficialul s-a întrebat ”cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățeni, exceptându-i pe alții.

REACȚIA MINISTRULUI EDUCAȚIEI LA ACȚIUNILE LUI DODON: "Intrând în școală fără mască, dând mâna cu cei vârstnici, sunt încălcate deciziile Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică. Răspunsul societății civice ar trebui sa fie dur: stimați reprezentanți ai autorităților, nu confundați propria persoană cu instituția pe care o reprezentați!Ministerul Educației, Culturii și Cercetării condamnă orice manifestare de nerespectare a deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică cu privire la măsurile de prevenire și control a infecției virusului COVID-19, îndeosebi când este vorba de instituțiile de învățământ, indiferent de cine sunt acestea manifestate.”

A scris ministrul Educației Igor Șarov. Între timp, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că Igor Dodon a încălcat regimul epidemiologic de cel puțin 58 de ori, de la începutul pandemiei și până în luna iunie. Potrivit lui, pentru aceste abateri, Dodon trebuia să fie amendat cu un milion și jumătate de lei, dar poliția a refuzat să aplice legea. Legislatorul a expediat la începutul acesti săptmâni o nouă plângere la Ministerul de Interne, pe numele ministrului Pavel Voicu. Solicitată pentru o reacție, reprezentanta insituției prezidențiale, Carmena Sterpu a declarat atunci că nu comentează gesturile și declarațiile penibile.

Opinia ta contează. Comentează!