Jurnalul orei 17, 1 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 1 septembrie 2021, 18:48 | 2202

Prezentat de Vasile Luchianu

Unii copii au mers astăzi la școală îmbrăcați cum se cuvine, cu rechizite noi, iar alții doar visează la noi achiziții și se mulțumesc cu lucrurile rămase de anul trecut. Din cauza veniturilor mici, pregătirea elevilor pentru școală a devenit un lux pentru multe familii. Pentru a-și permite strictul necesar, unii copii din raionul Ialoveni sunt nevoiți să muncească toată ziua alături de părinți.

Accesul automobilelor cu numere transnistrene în Ucraina este interzis începând de astăzi. Presa de la Tiraspol scrie că mașinile nu sunt lăsate să intre pe teritoriul statului vecin, dacă nu au plăcuțe cu numere neutre eliberate de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova. Șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a cerut implicarea Chișinăului și explicații autorităților de la Kiev.

Biroul național Interpol de la Chișinău a solicitat oficiului de la Lyon anunțarea în căutare internațională a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și a liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc. Ambii au declinat somațiile de a se prezenta în fața instanțelor din Moldova. Când i-am putea vedea pe cei doi pe site-ul căutaților Interpol l-am întrebat astăzi pe șeful Direcției cooperare polițienească internațională a IGP, Viorel Tențiu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie