Patrula Jurnal TV, 27 Iunie

Analiza stării criminogene din țară, Cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Captură record de heroină! 235 de kilograme, au fost aduse din Iran prin Ucraina. Substanțele narcotice erau depozitate la Chișinău, iar destinația finală era Europa. Capul grupării este un cetățean al Turciei. În schemă au fost implicați trei cetățeni ai Republicii Moldova. Alte două persoane reținute au fost eliberate pentru că nu s-a dovedit implicarea lor.

A fost anihilată o grupare criminală specializată în trafic de arme. Șase membri ai grupării au fost reținuți. Printre aceștia este și un șef din cadrul Ministerului de Interne. Indivizii au fost deconspirați în timp ce erau documentați pentru o altă infracțiune.

A patra parte din consumul anual de carburanți din regiunea separatistă transnistreană este asigurată de o companie, care de doi ani are contracte de transportare a benzinei și motorinei în stânga Nistrului. Compania este deținută de o altă firmă, în care are cotă-parte fiul lui Alexandru Pânzari, fost ministru al Apărării în perioada guvernării PSRM-PD și fost șef al IGP sub regimul Plahotniuc. Datele apar într-un raport al instituțiilor de forță. Postul nostru de televiziune a intrat în posesia documentului, din care vedem că interese pecuniare în această afacere ar avea și fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan.

Opinia ta contează. Comentează!