Jurnalul orei 15, 30 August
Jurnalul orei 15:00 30 august 2023, 15:46 | 676

Prezentat de Călin Jucovschi

Recensământul de probă este în plină desfășurare. Până pe 10 octombrie, recenzorii delegați de Biroului Național de Statistică vor colecta date din 11 localități, fiind vizate clădirile de locuit, ocupate și neocupate, și cetățenii rezidenți. În premieră, recensământul este realizat pe tablete, cu aplicarea metodelor moderne de colectare a informațiilor. Echipa noastră de filmare i-a însoțit astăzi pe recenzorii, care s-au deplasat în satul Colonița.

Multe instituții media din Republica Moldova nu acordă suficientă atenție materialelor jurnalistice care iau în vizor corupția. Asta arată un raport prezentat astăzi de Asociației Presei Independente. În cadrul analizei a fost monitorizată activitatea a 12 instituții media din țară, printre care și Jurnal TV. Postul nostru de televiziune a înregistrat 26 de puncte, fiind lider în clasament.

La Chișinău a fost vernisată o expoziție de pictură şi grafică, dedicată împlinirii a 100 de ani de la naşterea artistului plastic Igor Vieru. Genericul expoziției „Șoapta armoniei” a fost preluat din eseul ”Gânduri în pragul casei”, semnat de Igor Vieru. La eveniment au venit rudele și prietenii celebrului grafician, dar și mulți iubitorii de artă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie