Jurnalul orei 19, 7 Februarie
Jurnalul orei 19:00 7 februarie 2022, 22:00 | 1311

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante știri ale zilei:

Prima zi de grevă a transportatorilor a creat dificultăți pentru călători. Autoritățile au anunțat că abia săptămâna viitoare ar putea examina pretențiile operatorilor de rute. Deocamdată, despre o eventuală scumpire a călătoriilor nu se discută la ministerul condus de Andrei Spânu.

Un medic ginecolog, găsit vinovat pentru malpraxis soldat cu decesul unui bebeluș și care a încercat să mituiască un judecător ca să scape de pedeapsă, a fost condamnat simbolic cu suspendare și lăsat să profeseze în continuare.

Directorul adjunct și doi asistenți medicali ai Asociației Medicale Teritoriale din sectorul Râșcani sunt suspectați că ar fi creat o schemă de „vaccinare” fictivă a sute de cetățeni care nici măcar nu se află în țară. Din afacerea ilegală, aceștia ar fi adunat peste 600.000 lei.

Republica Moldova ar putea fi atrasă în război în cazul în care Rusia va invada Ucraina, doar că un eventual atac din partea armatei ruse din stânga Nistrului nu ar trebui să influențeze relația dintre Moldova și Ucraina. Cine și unde a formulat supoziția - vă arătăm în jurnal.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie